Opvoeden van kinderen...het lijkt allemaal zo logisch en zo gemakkelijk maar in de praktijk blijkt het vaak niet zo "simpel" te zijn. Er vinden gebeurtenissen plaats waarmee we niet goed weten om te gaan, er komen vragen waarop we geen of geen passend antwoord vinden, we willen ons voorbereiden op elke fase die onze kinderen moeten doorlopen maar weten soms niet hoe...wat moeten we zeker doen, waar moeten we zeker aan denken en wat kunnen we beter vermijden?
We willen kinderen opvoeden naar onafhankelijkheid, we willen luisteren naar onze kinderen maar moeten, helaas, soms ook straffen of waarschuwen. Maar...hoe gaat dat allemaal?
Opvoedingsondersteuning klinkt veelal zwaarder dan het is. Veel ouders gaan ervan uit dat, wanneer je opvoedingsondersteuning nodig hebt, je niet in staat bent je kind zelf op te voeden. Echter, niets is minder waar want: opvoedingsondersteuning biedt elke ouder steun en ondersteuning aan op momenten, bij vragen of gebeurtenissen wanneer ze even niet meer weten hoe een bepaalde situatie aan te pakken of ermee om te gaan. Maar het geeft ook antwoorden op vragen en wat wel het allerbelangrijkste is: het laat de ouders en hun kind in hun eigen waarde. Opvoedingsondersteuning helpt ouders hun kinderen door elke levensfase heen te loodsen.
Ook stellen maatschappelijke veranderingen nieuwe eisen aan de ouders en daarom verdienen zij steun in hun naaste omgeving. In opvoedingswinkel kunnen opvoeders en ouders terecht voor voorlichting, advies en hulp bij hun opvoedingsvragen en –problemen.


Met alle vragen of voor tips en tricks terecht in onze opvoedingswinkel
gelegen in het OCMW, Greathempoort 3A, 3840 Borgloon.

En dit op afspraak via Mevr. Lotte Stas op het nummer 0492/970788 of via info@opvoedingswinkelhaspengouw.be

Spreekuur en alle gesprekken zijn volledig GRATIS.

Afdrukken